• Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie spune că atâta timp cât există multe necunoscute în privinţa vaccinului anti-COVID 19 ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa să promoveze acest vaccin.
  • În acest timp, Mitropolitul Hierotheos al Greciei s-a vaccinat anti Covid şi recomandă vaccinarea.
  • 5.666 de persoane vaccinate anti-Covid în România după patru zile. 17 reacții adverse ”comune și minore”

„Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi.

Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat. Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a declarat ÎPS Teodosie pentru Agerpres.

„Am văzut câte păreri sunt din partea medicilor şi specialiştilor, astfel încât e nevoie să cunoaştem realitatea. Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo. Chiar sunt atâţia oameni care bănuiesc că această vaccinare demonstrativă poate fi cu altceva. Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil în combaterea bolii şi nu are efecte secundare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Câtă vreme nu cunoaştem efectele, avem rezerve. Oamenii nu sunt informaţi, nu există o logică, o înţelegere comună a specialiştilor, specialiştii se contrazic între ei şi atunci noi să fim deasupra specialiştilor, ar fi o îndrăzneală prea mare a noastră. De aceea noi ne rezervăm în a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectivă a momentului. Când vor fi date certe, atunci nu trebuie să ne mai întrebe pe noi”, a mai afirmat ÎPS Teodosie.

Mitropolitul Hierotheos al Greciei s-a vaccinat anti Covid şi recomandă vaccinarea

ÎPS Hierotheos Vlachos a fost primul Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Grecia care s-a vaccinat împotriva Covid-19. Acesta a declarat că este pro-vaccin: „Vaccinurile stimulează sistemul imunitar al organismului pentru a combate virusurile. Am fost și eu vaccinat, pentru că altfel probabil că nu aș fi în viață. În fiecare an sunt vaccinat antigripal. Voi fi vaccinat cu noul vaccin după aprobările organizațiilor competente și decizia Sfântului Sinod și sugestiile medicilor mei tratați“.

Campania de vaccinare în România pe 27 decembrie 2020. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech este de 5.666. Miercuri au fost zece reacții adverse: 2 reacții de tip local, cu durere la locul injectării și 8 reacții generale, de tip febril. În cele patru zile de vaccinare, s-au înregistrat 17 reacții adverse, considerate ”comune”.