• Arhiepiscopul Tomisului: „E mare păcat dacă un ortodox merge într-o biserică catolică”
  • Reprezentanții Bisericii Catolice au reacționat imediat
  • Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pune încă o barieră între biserici. Spune că e mare păcat pentru ortodocși să meargă la o biserică catolică.

Arhiepiscopul Tomisului: „E mare păcat dacă un ortodox merge într-o biserică catolică.”

Reprezentanții Bisericii Catolice au reacționat imediat – spun că ei procedează exact invers decât Teodosie.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti: „Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată. (…) Aşteptăm o reacţie din partea Patriarhei, poate o dezicere, vizavi de această declaraţie a IPS Teodosie.”

Ne surprinde în mod neplăcut declarația ÎPS Teodosie de la Constanța, că ar fi păcat pentru un ortodox să intre și să se…Publicată de Tarciziu Șerban pe Vineri, 2 octombrie 2020

BOR a reacționat: purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susține că rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură. Singurul ei țărm este Cerul, spre care ar trebui să privim toți cu aceeași încredere și recunoștință. Vechile ziduri ale diferențelor teologice nu ne pot bloca nicăieri în această lume accesul la Dumnezeu prin rugăciunea care ne înalță deasupra lor.”

Reacțiile vin după ce ÎPS Teodosie a spus în cadrul unei emisiuni radio că este „mare păcat” să te rogi la o biserică catolică. Acesta a fost întrebat de un român stabilit în Anglia dacă este păcat să meargă la o bisrică catolică, în contextul în care în zonă nu există nicio biserică ortodoxă.