IPS Teodosie, mesaj pentru turiști: „Să-și țină mintea în frâu, să meargă doar în familie”

  • IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, le-a transmis un mesaj românilor care vor să meargă în vacanță la mare
  • Potrivit arhiepiscopului Tomisului, cel mai mare păcat îl comit turiștii care se dezbracă în totalitate pe plajă în fața copiilor
  • El anunță care sunt regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la plajă

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, le-a transmis un mesaj românilor care vor să meargă în vacanță la mare. Ca să nu fie păcătoși, turiștii trebuie să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine și să meargă la plajă în familie.

Potrivit arhiepiscopului Tomisului, cel mai mare păcat îl comit turiștii care se dezbracă în totalitate pe plajă în fața copiilor.

„Dacă te duci la mare să nu rămâi în zona cuviinței, sigur că este păcat, că am auzit, nu am văzut, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care se duc la mare și se duc total dezbrăcați cu tot cu copii. Mi se pare o rușine de neacceptat”, a spus IPS Teodosie în timpul emisiunii Cuvântul Ierarhului de la Radio Dobrogea.

Arhiepiscopul anunță care sunt regulile pe care trebuie să le respecte credincioșii care merg la plajă: să-și țină mintea în frâu, să meargă în familie și să nu privească unde nu se cuvine.

„Dacă mergi cu bună cuviință pentru sănătate nu este păcat, este tratament. Sigur, trebuie să meargă omul cu bună cuviință, să-și țină mintea în frâu, să privească numai acolo unde se cuvine, să meargă în familie, să nu meargă să privescă unde nu trebuie Și atunci nu-i păcat, dacă nu deviezi cu nimic de la moralitate este foarte sănătos și bine să mergi la mare”, este concluzia lui IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.