ÎPS Teodosie „nu spune nici da, nici nu“ vaccinării: „Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul“

ÎPS Teodosie „nu spune nici da, nici nu“ vaccinării: „Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul“ Mediafax Foto
  • ÎPS Teodosie spune că el nu se vaccinează, pentru că are alergii.
  • „Cel mai mult vindecă rugăciunea“, crede Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, spune că oamenii trebuie să țină cont de sfatul medicului și de propria conștiință când decid dacă se vaccinează sau nu.

Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu e de bun augur. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. De aceea, iată, cum spune Sf Pavel, bine e și așa, și invers. De aceea, fiecare este liber să o facă – nu putem interzice, nici nu putem promova, fiindcă nu suntem specialiști. (…) Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului și după conștiința sa”, transmite ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul precizează că „deocamdată“ nu se vaccinează, fiindcă are alergii.

Zilele acestea am citit mai multe studii medicale, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, că nu are nimeni, niciun medic nu va spune că 100% va ajuta acest vaccin. (…) Noi transmitem un adevăr elevat absolut, pe când medicamentele sunt relative. Patriarhia ne-a dat o recomandare, și e normal să ne dea, că e o boală și noi ne implicăm în boală. Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul“, adaugă IPS Teodosie.