• Slujba de Bobotează se va desfășura în Portul Tomis.
  • Circa 10.000 de oameni sunt așteptați la slujbă.
  • ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat, luni, că va oficia slujba de Bobotează, care se va desfășura în Portul Tomis, la care sunt așteptați să participe circa 10.000 de oameni și unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci.

„Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat Teodosie, la Antena 3.

Teodosie: „Frica aduce boala”

Arhiepisopul Tomisului a mai transmis că slujba Sfintei Liturghii va începe în ajunul Bobotezei la ora 5.15, iar la ora 7.15 preoții vor fi afară la sfințirea apei, pentru ca înainte de ora 8.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă. Arhiepiscopia Tomisului a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfințită.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași. (…) Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm”, a mai spus ÎPS Teodosie.