Iranianul, acuzat de corupție în Teheran și aflat sub control judiciar în Bucuresti, s-a sinucis aruncându-se de la etajul unui hotel din Capitală

  • Polițiștii au anunțat că cercetările efectuate duc la ipoteza că cetățeanul iranian care a căzut, vineri, de la etajul unui hotel din Capitală s-a sinucis.
  • Este vorba de un fost magistrat, în vârstă de 52 de ani, care era sub control judiciar şi aştepta o decizie de extrădare.
  • Acesta a fost acuzat de corupție în Teheran.

Potrivit Poliției Capitalei, cercetările au condus la ipoteza că iranianul s-a sinucis.

„Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, a anunțat vineri seara Poliția Capitalei.

Gholamreza Mansouri, un fost magistrat iranian, a murit vineri după ce a căzut de la etaj dintr-un hotel din Bucureşti.

Bărbatul avea 52 de ani şi se afla sub control judiciar în evidenţa Secţiei 1 de Poliţie. El aştepta decizia magistraţilor în privinţa extrădării, fiind acuzat de corupţie în Teheran.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, iranianul era acuzat de luare de mită de 500.000 euro, dar şi de încarcerarea unor jurnalişti independenţi.

Curtea de Apel Bucureşti l-a pus în libertate şi l-a plasat sub control judiciar, o decizie în privinţa extrădării a fost programată pe 10 iulie.

Autorul articolului: Cosmin Pîrv