• Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avut o vizită cu omologul său iranian
  • Cei doi oficiali au discutat despre sancțiunile impuse Iranului de către Occident
  • Serghei Lavrov a luat apărarea Iranului în fața Uniunii Europene
  • Iranul a profitat de suport pentru a-i amenința pe americani
  • Iranul a anunțat îmbogățirea uraniului cu o puritate de 60%, în programul nuclear

Iranienii continuă programul nuclear, în timp ce Rusia îi sprijină în fața Uniunii Europene.

Ministrul iranian de Externe s-a întâlnit cu cel rus, Serghei Lavrov. În loc să ofere soluții în beneficiul acordului nuclear dintre Iran și SUA, Kremlinul a profitat de ocazia întâlnirii pentru a face comentarii acide la adresa Bruxelles-ului. Lavrov s-a referit la decizia Uniunii de a sancționa opt oficiali iranieni drept „inacceptabilă“. Asta deși decizia vine în urma implicării lor în protestele din 2019.

„Sperăm pentru colegii noștri europeni să înțeleagă inacceptabilitatea unor astfel de sancțiuni și să ia măsuri pentru a preveni defalcarea discuțiilor”, a declarat Serghei Lavrov.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Susținuți de ruși, iranienii s-au avântat în amenințări. I-au atenționat pe americani că, dacă mai impun multe sancțiuni, nu vor face decât să își îngreuneze situația.

„După cum a spus liderul suprem, nu avem nicio problemă cu revenirea la acord, dar americanii trebuie să știe că nici sancțiunile, nici sabotajul nu le vor oferi instrument în cadrul discuțiilor. Ei trebuie să știe că astfel de măsuri vor face situația mai dificilă pentru ei”, a declarat Mohamad Javad Zarif, ministrul iranian de externe.

Viceministrul de Externe al Iranului a vorbit apoi despre planul de a începe îmbogățirea uraniului cu o puritate de 60%.