• Iranul a dezvăluit imagini a ceea ce susține că este o nouă bază a Gărzilor Revoluționare
  • Televiziunea de stat a descris baza ca un „oraș al rachetelor”, dar nu a oferit niciun detaliu despre locația sa
  • Anul trecut, Gărzile au declarat că au construit o serie de „orașe ale rachetelor”, subterane, de-a lungul coastei Golfului Persic

Iranul a dezvăluit imagini a ceea ce susține că este o nouă bază a Gărzilor Revoluționare, înarmată cu rachete și echipamente pentru „război electronic”, relatează Reuters.

Televiziunea de stat a descris baza ca un „oraș al rachetelor”, dar nu a oferit niciun detaliu despre locația sa. Șeful unității navale de elită a Gărzilor Revoluționare, a declarat pentru televiziunea de stat că baza are echipamente pentru detectarea semnalelor inamice.

„Ceea ce vedem astăzi este o mică parte a marii și expansivei capacități de rachetă a forțelor navale ale Gărzilor Revoluționare”, a declarat comandantul general Hossein Salami.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
Sursa foto: West Asia News

Anul trecut, Gărzile au declarat că au construit o serie de „orașe ale rachetelor”, subterane, de-a lungul coastei Golfului Persic. Iranul, care se laudă în mod obișnuit cu progresele tehnologice ale forțelor sale armate, are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu.

Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene, sau Gărzile Revoluționare pe scurt, a fost fondat după revoluția iraniană din 22 aprilie 1979. În timp ce armata iraniană apără frontiere și menține ordinea internă, Gărzile Revoluționare au rolul de a proteja sistemul politic al republicii islamice. De asemenea, aceștia au rolul de a preveni intervențiile străine și loviturile de stat.