• Politica principială și constructivă a Iranului este de a saluta dialogurile cu vecinii și inițiativele regionale.
  • Statele Unite s-au angajat să nu permită Iranului să dobândească o armă nucleară.
  • Iranul este angajat în continuarea discuțiilor privind eliminarea sancțiunilor și relansarea unui acord nuclear din 2015.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a respins duminică afirmațiile recente ale președintelui american cu privire la activitatea nucleară a Iranului ca fiind o politică eșuată de promovare a iranofobiei, care urmărește să provoace tensiuni și crize în regiune.

Comentariile anti-Iran ale lui Joe Biden, care au fost făcute în timpul vizitei sale în Orientul Mijlociu, fac parte din politica Washingtonului de incitare la seducție și de încurajare a tensiunilor în regiune, a declarat Nasser Kanaani.

Citând istoricul întunecat al Americii și istoria ostilității față de alte țări, Kanaani a menționat că Statele Unite au invadat și ocupat o serie de țări din regiune și au vândut numeroase arme, precum și că se amestecă în mod constant în afacerile interne ale statelor din regiune.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Nasser Kanaani a reafirmat politica strategică a Iranului de a căuta să utilizeze tehnologia nucleară doar în scopuri pașnice în cadrul normelor și reglementărilor internaționale, afirmând că Iranul este angajat în continuarea discuțiilor privind eliminarea sancțiunilor și relansarea unui acord nuclear din 2015.

El a subliniat politica principială și constructivă a Iranului de a saluta dialogurile cu vecinii și inițiativele regionale, exprimându-și speranța că se așteaptă ca guvernele regionale să ia măsuri constructive în favoarea securității colective, a păcii, a stabilității și a dezvoltării.

Statele Unite s-au angajat să nu permită Iranului să dobândească o armă nucleară, chiar cu prețul utilizării tuturor elementelor puterii sale naționale, afirmându-și angajamentul de a lucra împreună cu alți parteneri pentru a face față agresiunii și activităților destabilizatoare ale Iranului, a declarat Biden într-o declarație comună SUA-Israel, joi, la Ierusalim.