Iranul avertizează că orice atac israelian împotriva sa se va confrunta cu un „răspuns neconvențional”

Iranul a transmis Statelor Unite, prin intermediul unui intermediar, că orice atac israelian împotriva Iranului se va confrunta cu un „răspuns neconvențional” care include țintirea infrastructurii israeliene.

În exclusivitate pentru Al Jazeera, un oficial iranian a declarat joi că țara sa a trimis un mesaj Statelor Unite, prin intermediul Qatarului, abordând tensiunile regionale în creștere după atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului.

În mesaj, Teheranul a transmis Washingtonului că „faza de reținere unilaterală a luat sfârșit”, adăugând că „reținerea individuală nu asigură cerințele noastre de securitate națională”.

Mesajul indirect a subliniat, de asemenea, că Iranul nu dorește un război regional, a declarat oficialul. Miercuri, Israelul s-a angajat să răspundă după ce Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC) a lansat un atac cu rachete balistice în două valuri asupra unor obiective militare și de securitate din Israel.

Iranul afirmă că atacul cu rachete de marți a fost un răspuns la atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza și Libanului asediate și la uciderea unor oficiali-cheie din Hezbollah și din grupul palestinian Hamas. Salva de aproximativ 200 de proiectile nu a provocat victime, deoarece majoritatea rachetelor au fost interceptate, potrivit armatei israeliene.

SUA a promis în repetate rânduri că va sprijini aliatul său apropiat, Israelul. Kimberly Halkett de la Al Jazeera, care relatează de la Washington, a declarat că mesajul Iranului trimis SUA pare a fi un răspuns la comentariile președintelui Joe Biden de miercuri, în care acesta a declarat că Israelul are dreptul să răspundă la atacul cu rachete.

Exit mobile version