• Iranul emite o notificare către Interpol pentru 48 de oficiali americani, inclusiv Donald Trump
  • Iranul cere arestarea acestora pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani

A doua cerere emisă de Iran pentru arestarea lui Donald Trump de către Interpol vine cu două săptămâni înainte ca președintele american să plece de la Casa Albă, scrie aljazeera.com.

Purtătorul de cuvânt al Justiției Gholam Hossein Ismaili a anunțat că autorităţile de la Teheran cer Interpolului să emită un mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american, pe care îl acuză de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

Și alți 47 de oficiali americani sunt acuzați că au fost implicați în asasinarea lui Soleimani: „În acest sens, am depus o «notificare roşie» la Interpol împotriva a 48 de persoane, inclusiv Trump, comandanţi americani şi reprezentanţi ai Pentagonului, precum şi trupele americane în regiune“.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Republica Islamică Iran cere ferm urmărirea şi pedepsirea celor care au ordonat şi executat această crimă“, a spus presei Esmaili.

Îți reamintesc că o cerere similară a fost emisă în iunie, Trump și oficialii militari fiind acuzați „de crimă şi terorism“. Însă, atunci, Interpol a declarat că codul intern împiedică organizaţia să efectueze „orice intervenţie sau activităţi cu caracter politic, militar, religios sau rasial“.