• Armata iraniană a inaugurat marți prima sa bază subterană a forțelor aeriene, denumită „Eagle 44″ , a anunțat presa de stat.
  • Agenția de presă de stat IRNA a descris baza ca fiind „una dintre cele mai importante baze aeriene ale forțelor aeriene” , echipată cu avioane de luptă înarmate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.
  • Locația bazei nu a fost dezvăluită.

Pentru cele mai recente titluri, urmăriți canalul nostru Google News online sau prin intermediul aplicației.

Iranul a dezvăluit marți o bază subterană a forțelor aeriene, numită Eagle 44″ și prima de acest tip suficient de mare pentru a găzdui avioane de luptă, a anunțat agenția oficială de presă IRNA, conform Reuters.

Baza Eagle 44″ este capabilă să depoziteze și să opereze avioane de luptă și drone, a precizat IRNA. Raportul nu a oferit detalii cu privire la locația bazei.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

IRNA a precizat că este vorba despre una dintre cele mai importante baze ale forțelor aeriene ale țării, construită la mare adâncime în subteran, care găzduiește avioane de luptă echipate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.

În luna mai, armata iraniană a oferit detalii despre o altă bază subterană, care găzduiește drone, în timp ce țara încearcă să protejeze activele militare de potențiale atacuri aeriene ale Israelului, dușmanul său regional înrăit.

„Orice atac asupra Iranului din partea dușmanilor noștri, inclusiv Israelul, va avea ca răspuns numeroasele noastre baze aeriene, inclusiv Eagle 44″ , a declarat șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, Mohammad Bagheri, la televiziunea de stat.