• Iranul cere ajutorul Interpolului ca să-l prindă pe Trump și pe alții, care ar fi fost implicați în uciderea unui general iranian la Bagdad, scrie Haaretz.
  • Deși președintele american nu se confruntă cu vreun risc real să fie arestat, acuzațiile subliniază tensiunile dintre Iran și Statele Unite.
  • Un procuror iranian a spus luni că Trump și alți peste 30 de indivizi trebuie judecați pentru „omucidere și terorism”.

Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui Donald Trump și a cerut ajutorul Interpolului ca să-l prindă pe el și pe alte zeci de persoane care ar fi fost implicate în uciderea cu o dronă a unui general iranian la Bagdad. 

Deși Trump nu se confruntă cu niciun pericol real de arestare, acuzațiile subliniază tensiunile dintre Iran și Statele Unite, de când președintele american a denunțat acordul nuclear dintre puterile globale și Iran.

Procurorul din Teheran, Ali Alqasimehr, a spus că Trump și alte 30 de persoane pe care Iranul le acuză de implicarea în greva din 3 ianuarie care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani din Bagdad trebuie judecate pentru „omucidere și terorism”, a raportat agenția de știri IRNA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Alqasimehr a menționat că Iranul va continua urmărirea penală a lui Trump chiar și după ce i se încheie mandatul de președinte.