• Alte 18.200 de persoane ar fi fost reținute de autorități.
  • Cel puțin 488 de persoane ar fi fost ucise de la începutul demonstrațiilor, la jumătatea lunii septembrie.
  • Activiștii spun că cel puțin o duzină de persoane au fost, de asemenea, condamnate la moarte în cadrul unor audieri cu ușile închise.

Iranul a executat un al doilea prizonier care a fost reținut și condamnat pe fondul protestelor la nivel național, a anunțat ieri sistemul judiciar al țării.

Televiziunea de stat a prezentat imagini în care se presupune că îl arată pe bărbatul executat, Majidreza Rahnavard, înjunghiind mortal doi membri ai forțelor de securitate în orașul Mashhad din nord-estul țării și rănind alți patru înainte de a fugi pe 17 noiembrie.

Activiștii spun că cel puțin o duzină de persoane au fost, de asemenea, condamnate la moarte în cadrul unor audieri cu ușile închise. Cel puțin 488 de persoane ar fi fost ucise de la începutul demonstrațiilor, la jumătatea lunii septembrie, potrivit Human Rights Activists in Iran, un grup care monitorizează protestele.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Alte 18.200 de persoane ar fi fost reținute de autorități. Agenția de știri Mizan a identificat victimele presupusului atac al domnului Rahnavard ca fiind studenți” Basij, voluntari paramilitari în cadrul Gărzii Revoluționare din Iran.

Basij s-au desfășurat în marile orașe, atacând și reținând protestatari. Raportul Mizan susținea că Rahnavard ar fi încercat să fugă într-o țară străină atunci când a fost arestat.

Potrivit activiștilor, în Mashhad au avut loc greve, au fost închise magazine și au avut loc demonstrații în timpul tulburărilor actuale, care au început cu proteste împotriva morții în custodie, la 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, o femeie de 22 de ani care fusese reținută de așa-numita poliție iraniană a moralității.