• Criza politică recentă din Irak, cauzată de un blocaj în ceea ce privește formarea unui guvern, a explodat luni.
  • Sute de adepți ai clericului irakian Muqtada al-Sadr au luat cu asalt palatul guvernamental din Bagdad.
  • Ambasada Iranului a cerut iranienilor să nu călătorească în orașele Kadhimiya, Samarra și Bagdad din Irak.

Adjunctul ministrului iranian de interne pentru afaceri de securitate și șeful comitetului Arbaeen a declarat că granița cu Irak a fost închisă după tulburările care au cuprins capitala irakiană Bagdad.

Majid Mirahmadi a făcut apel la iranieni să evite să se angajeze în plimbarea Arabeen, care marchează 40 de zile de la aniversarea martiriului Imamului Hussein (AS), cel de-al treilea Imam șiit. Evenimentul atrage milioane de pelerini iranieni în Irak în fiecare an.

Deoarece siguranța pelerinilor iranieni este o prioritate pentru noi, este necesar ca concetățenii noștri să se abțină temporar de la călătorii în Irak până la noi ordine, a declarat ministrul adjunct de interne iranian.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Criza politică recentă din Irak, cauzată de un blocaj în ceea ce privește formarea unui guvern, a explodat luni, după ce sute de adepți ai clericului irakian Muqtada al-Sadr au luat cu asalt palatul guvernamental din Bagdad și au intrat în conflict cu forțele de securitate, în urma demisiei lui Sadr, luni. Cel puțin 20 de protestatari au fost uciși și alte sute au fost răniți.

Ambasada Iranului la Bagdad a cerut, într-o declarație, iranienilor să nu călătorească în orașele Kadhimiya, Samarra și Bagdad din Irak.

Având în vedere starea de asediu impusă de respectabilul guvern irakian, toți pelerinii și conaționalii iranieni, care se află în orașele sfinte Karbala, și Najaf, sunt rugați cordial să evite să călătorească în orașele Bagdad, Kadhimiya și Samarra până la noi ordine, a declarat luni seară ambasada.