• Iranul nu plănuiește să răspundă Israelului, spune un oficial de la Teheran pentru Reuters.
  • Israelul discută dacă atacul asupra Iranului a fost suficient de puternic și dacă dimensiunea lui indică putere sau slăbiciune.
  • Alexandru Jădăneanț, analist politic: „Cred că trebuie să privim cu o rază de speranță declarația venită de la Teheran, dar totuși trebuie să rămânem circumspecți”.

Iranul nu plănuiește să răspundă Israelului, spune un oficial de la Teheran pentru Reuters, după presupusul atac al unei baze militare din regiunea Isfahan. În vreme ce comunitatea internațională îndeamnă, pe toate vocile, la calm și dezescaladare, Israelul discută dacă atacul asupra Iranului a fost suficient de puternic și dacă dimensiunea lui indică putere sau slăbiciune, scrie Bloomberg.

Alexandru Jădăneanț, analist politic, spune că era de așteptat ca Israelul să reacționeze la atacul Iranului, dar dimensiunea și momentul ripostei au fost necunoscute până în această dimineață.

„Cred că trebuie să privim cu o rază de speranță declarația venită de la Teheran, dar totuși trebuie să rămânem circumspecți. Azi dimineața când am citit despre atacul Israelian, scenariul era unul aproape apocaliptic, cu foarte multe rachete, dar informațiile erau „la cald” și nu erau certe”, a explicat Alexandru Jădăneanț, analist politic, pentru Aleph News.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

„Evident, în atacul de astăzi al Israelului asupra Iranului s-au vizat câteva unități militare și pagubele sunt unele minore. De aici, și vocile radicale din Israel care critică guvernul israelian vis a vis de puterea atacului împotriva Iranului”, a adăugat analistul politic.

Citește și