• Iranul nu plănuiește să răspundă Israelului, spune un oficial de la Teheran pentru Reuters.
  • Israelul discută dacă atacul asupra Iranului a fost suficient de puternic și dacă dimensiunea lui indică putere sau slăbiciune.
  • Alexandru Jădăneanț, analist politic: „Cred că trebuie să privim cu o rază de speranță declarația venită de la Teheran, dar totuși trebuie să rămânem circumspecți”.

Iranul nu plănuiește să răspundă Israelului, spune un oficial de la Teheran pentru Reuters, după presupusul atac al unei baze militare din regiunea Isfahan. În vreme ce comunitatea internațională îndeamnă, pe toate vocile, la calm și dezescaladare, Israelul discută dacă atacul asupra Iranului a fost suficient de puternic și dacă dimensiunea lui indică putere sau slăbiciune, scrie Bloomberg.

Alexandru Jădăneanț, analist politic, spune că era de așteptat ca Israelul să reacționeze la atacul Iranului, dar dimensiunea și momentul ripostei au fost necunoscute până în această dimineață.

„Cred că trebuie să privim cu o rază de speranță declarația venită de la Teheran, dar totuși trebuie să rămânem circumspecți. Azi dimineața când am citit despre atacul Israelian, scenariul era unul aproape apocaliptic, cu foarte multe rachete, dar informațiile erau „la cald” și nu erau certe”, a explicat Alexandru Jădăneanț, analist politic, pentru Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Evident, în atacul de astăzi al Israelului asupra Iranului s-au vizat câteva unități militare și pagubele sunt unele minore. De aici, și vocile radicale din Israel care critică guvernul israelian vis a vis de puterea atacului împotriva Iranului”, a adăugat analistul politic.

Citește și