• G7 a avertizat Iranul împotriva avansării programului său de îmbogăţire nucleară.
  • G7 a spus că ar fi gata să aplice noi măsuri dacă Teheranul ar transfera rachete balistice în Rusia.
  • Iranul îmbogăţeşte acum uraniul până la o puritate de până la 60%.

Iranul a cerut duminică Grupului celor Şapte naţiuni industrializate să se distanţeze de politicile distructive ale trecutului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, referindu-se la o declaraţie a G7 care condamnă recenta escaladare a programului nuclear al Teheranului.

Vineri, G7 a avertizat Iranul împotriva avansării programului său de îmbogăţire nucleară şi a spus că ar fi gata să aplice noi măsuri dacă Teheranul ar transfera rachete balistice în Rusia.

Orice încercare de a lega războiul din Ucraina de cooperarea bilaterală dintre Iran şi Rusia este un act cu obiective politice părtinitoare”, a spus Kanaani, adăugând că unele ţări recurg la afirmaţii false pentru a continua sancţiunile” împotriva Iranului.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

Iranul îmbogăţeşte acum uraniul până la o puritate de până la 60%, aproape de puritatea de 90% din clasa de arme şi are suficient material îmbogăţit la acel nivel, dacă va fi îmbogăţit în continuare, pentru trei arme nucleare, potrivit unui criteriu al AIEA.

Citește și