De ce a fost aleasă Irina Rimes ambasador al Zilei Brâncuși: M-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc

Irina Rimes Irina Rimes
  • Irina Rimes răspunde celor care au atacat numirea ei ca ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020: ”Titluri din cuvinte scoase din context”

  • Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu îi mulțumește: Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența sculptorului

  • Irina Rimes: Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai mainstream. M-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc

”Nu mai citiţi toate articolele care circula pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Acesta ar fi un articol de referinţă. Mulţumesc. Mâine , după ce trece febra, vom vorbi şi noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 Februarie la Muzeul National de Arta. Noapte bună”, a scris Irina Rimes pe contul său de Facebook, recomandându-le fanilor un articol publicat joi.

Ministrul Culturii îi mulțumește Irinei Rimes

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a spus vineri la Digi24 că ”îi mulțumesc Irinei Rimes pentru că inițiativa noastră și- a atins scopul: toată lumea discută acum despre eveniment și despre Constantin Brâncuși”.

”Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența marelui sculptor”, a mai spus ministrul Gheorghiu

Irina Rimes a fost prezentată în calitate de ambasadorul onorific al Zilei Constantin Brâncuşi 2020, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Ministrul a spus că ”simpla prezenţă a ei înseamnă enorm pentru că ne adresăm unui public la care nu ar fi ajuns altfel acest eveniment”.

Irina Rimes: Când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc

Irina Rimes a recunoscut sincer ”nu ştiu dacă sunt cea mai potrivită persoană”

”Eu ştiu să cânt şi să vorbesc” a spus Irina Rimes, arătând că intenţia ei este să folosească instrumentele de social media pe care le are pentru promovarea manifestărilor. ”Probbil că o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele despre eveniment”, arată cântăreaţa.

”Eu sunt mai mainstream, aşa.. am ştiut mereu… de mică am ştiut de Coloana Infinitului şi m-a fascinat şi când eram mică nu înţelegeam de ce aceasta este Coloana Infinitului, ce reprezintă. Nu înţelegeam această abordare. Şi, când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară în Târgu Jiu, am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era în lumea mea dar mereu a fost în lumea mea. N-am avut mereu tangenţă foarte mare cu cultura, cu cultura necontemporană, pentru că, na, am fost şi eu copil, am avut copilărie… am crescut la ţară şi acolo ştiţi foarte bine că informaţia nu… informaţia vine la tine doar dacă tu doreşti să vină”, a comentat Rimes.

Cântăreaţa a povestit: ”am ştiut despre Brâncuşi şi până să fiu invitată aici. Cumva… am fost şi la Târgu Jiu şi am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Îi ştiu biografia, ştiu ce a făcut pentru poporul românesc”.

Cutremur în MAI. Un poliţist de la crimă organizată colabora cu interlopii. Reacția lui Marcel Vela

Un poliţist de la crimă organizată este acuzat că a colaborat mai bine cu interlopii decât cu colegii de muncă Bărbatul care lucra la crimă organizată a fost pus la dispoziţie şi i-a fost retras accesul la informaţii clasificate Ministrul de Interne spune că în acest caz va fi sesizat Parchetul Caz şocant la Ministerul […]

Read more

Evenimente de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi 2020

Muzeul Naţional de Artă al României oferă acces gratuit vizitatorilor pe parcursul întregii zile de 19 februarie şi organizarează trei tururi ghidate în sala Brâncuşi din Galeria Naţională.

Tot cu prilejul Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi 2020, la Târgu Jiu se va inaugura Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi. Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi îşi va deschide porţile în casa Barbu Gănescu, casă în care Constantin Brâncuşi a locuit în perioada efectuării lucrărilor Ansamblului monumental Calea Eroilor, format din Masa tăcerii, Poarta sărutului şi Coloana infinitului.

În cadrul evenimentului inaugural va fi vernisată o expoziţie de fotografie alcătuită din 10 fotografii donate de către Centrul Pompidou Paris şi alte 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără sfârşit.

„Am pus în aplicare ceea ce ne-am propus, aşa cum spune Brâncuşi «lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face». Astfel, am reuşit într-un timp foarte scurt să oferim publicului acces către ceea ce înseamnă o parte din viaţa şi opera marelui artist, chiar în nou înfiinţatul Muzeu Naţional Constantin Brâncuşi”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Evenimentele organizate de Ministerul Culturii cu ocazia Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi sunt realizate numai din sponsorizări.

Program Ziua Naţională Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu

Marţi, 18 februarie:

ora 19.00 – „Sărutul” – eseu teatral – Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”;

ora 20:00 – proiectie arhitecturală pe sediul Muzeului National „Constantin Brâncuşi” – str. Victoriei nr. 1, Tg-Jiu.

Miercuri, 19 februarie:

ora 10.00 – Vizită la operele din piatră – Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor din Parcul „Constantin Brâncuşi”;

ora 10.30 – deschiderea Muzeului Naţional Constantin Brâncuşi;

ora 11.00 – reprezentanţie sand-art poveste Brâncuşi, semnată Gabriel Rusu – artist plastic;

ora 11.30 – vernisaj expozitie fotografie – 10 fotografii donate de Centrul Pompidou Muzeului Naţional de Artă al României si alte 33 de fotografii document de la ridicarea Coloanei fără Sfârşit.

Pe parcursul expoziţiei va fi susţinut un recital de violoncel – suită pentru violoncel solo – interpretată de profesor Mircea Suchici – Orchestra de Camera a Filarmonicii Oltenia.