• „Eu sper ca USR să nu se rupă. Mi se pare că în USR nu s-a schimbat mai nimic. Mă așteptam la lucruri mai curajoase”
  • „În USR se strică lucrurile exact la politică, la putere. Conducerea s-a învățat cu abordarea cine nu e cu noi e împotriva noastră”
  • „Apelul meu este să păstrăm fuziunea USR – PLUS. USR are în sondaje între 10 și 12%. USR a pierdut entuziasmul. Potențialul măsurat al USR era între 30 și 40%”
  • „Avem o democrație cu prea mulți epoleți. În România există doar un așa zis control parlamentar al serviciilor de informații

„Eu sper ca USR să nu se rupă. Noi construim alternativa la cei care conduc USR. USR PLUS trebuie reformat. Mi se pare că în USR nu s-a schimbat mai nimic. Mă așteptam la lucruri mai curajoase. Primarii și filialele noastre au nevoie de mult sprijin de la centru. Vreau ca în 2024 să avem alternative în toată țara. În sectorul 5 trebuie să ne mișcăm foarte repede. În USR noi ținem legătura cu membrii. Consilierii noștri deranjează foarte tare (…) Platforma noastră se numește „Curaj pentru România”. Vom avea alegeri pentru candidatul la președinția partidului. Sunt mai mulți candidați: Cătălin Teniță, eu…. USR trebuie să aibă reformă și democrație internă. Azi cred că avem probleme în USR. Nu avem cei mai buni lideri în vârf, sunt excluderi. USR nu propune politici publice credibile. De 3 ani insistăm pentru un guvern din umbră în USR. Cerem în USR o politică de resurse umane. În USR se strică lucrurile exact la politică, la putere. În Brașov avem o formă de meritocrație. Noi vrem vot proporțional în USR. Personal cred că actuala conducere USR trebuie să plece. În ultimii 3 ani suntem permanent pe trend descendent. Cred că se gestionează greșit partidul. Conducerea s-a învățat cu abordarea cine nu e cu noi e împotriva noastră. Sper să-și dea seama că avem nevoie de toată lumea.

Nu se fac eforturi pentru a păstra unitatea și a împiedica plecările din partid.

Din USR pleacă sute de membri. Un președinte interimar al USR n-ar trebui să doarmă noaptea din grija plecărilor. Unitatea nu se clamează la tv, se construiește în interior”, a declarat Irineu Darău, senator USR, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA
XIAOMI LANSEAZĂ PRIMUL EV

„USR are în sondaje între 10 și 12%. USR a pierdut entuziasmul. Potențialul măsurat al USR era între 30 și 40%. Nu cred că oamenii sunt satisfăcuți de guvernarea PSD – PNL. Apelul meu este să păstrăm fuziunea USR – PLUS”, a spus Darău, vorbind despre scăderea USR în sondaje.

„Nu am evitat aceste subiecte pe Educație. E greu să facem ceva constructiv în Parlament. Am avut inițiativă legislativă pe publicarea tezei de doctorat. Am încercat să blocăm retragerea titlului de doctor (…)Avem o democrație cu prea mulți epoleți. Felul în care tratăm controlul democratic al serviciilor și instituțiilor de forță are impact pe zeci de ani.N-am niciun motiv să cred direcția spre care mergem este democratizarea și controlul democratic. În România există doar un așa zis control parlamentar al serviciilor de informații. (…) Noi am depus proiectul privind tăierea pensiilor speciale. Lucrăm și la reglarea celorlalte pensii speciale. Pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă doar 1% din pensiile speciale. Este foarte greu de împins proiecte în Parlament cu o putere de 70%. Vom avea proiect de lege și pe tăierea celorlalte pensii speciale”, a declarat Irineu Darău, în emisiunea în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, vorbind despre prestația USR în Parlamentul României.