Isaac Herzog a fost ales în funcţia de preşedinte al Israelului

Sursa: Profimedia
  • Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Israelului, succedându-l pe Reuven Rivlin
  • În vârstă de 60 de ani, Isaac Herzog, fiul fostului preşedinte israelian Chaim Herzog, a primit 87 de voturi pentru şi 33 împotrivă în Knesset, Parlamentul Israelului, surclasând-o pe contracandidata sa Miriam Peretz
  • Preşedintele-ales al Israelului, Isaac Herzog, a pledat, în primul discurs, pentru reconciliere şi pentru apărarea bazelor democraţiei, pe fondul recentelor crize politice şi interetnice

Isaac Herzog, fost lider al Partidului Muncii, a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Israelului, succedându-l pe Reuven Rivlin, al cărui mandat se încheie, informează site-ul Ynetnews.com.

În vârstă de 60 de ani, Isaac Herzog, fiul fostului preşedinte israelian Chaim Herzog, a primit 87 de voturi pentru şi 33 împotrivă în Knesset, Parlamentul Israelului, surclasând-o pe contracandidata sa Miriam Peretz.

Isaac Herzog, preşedintele Agenţiei Evreieşti pentru Israel, va fi învestit în funcţie pe 9 iulie, pentru un mandat de şapte ani, succedându-l pe actualul preşedinte Reuven Rivlin, care este în funcţie din 2014.

„Îl felicit pe Isaac Herzog pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Israelului şi îi urez succes în numele cetăţenilor israelieni. Îi mulţumesc lui Miriam Peretz pentru candidatura onorabilă şi sunt convins că va continua contribuţiile în societatea israeliană aşa cum a făcut toată viaţa”, a declarat premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu.

Şi preşedintele în funcţie, Reuven Rivlin, l-a felicitat pe Isaac Herzog: „Nu am niciun dubiu că veţi face o treabă excelentă şi sunt mândru să vă predau ştafeta peste o lună”, a declarat Reuven Rivlin.

Isaac Herzog pledează pentru reconciliere şi pentru protejarea democraţiei în Israel

Preşedintele-ales al Israelului, Isaac Herzog, a pledat, în primul discurs, pentru reconciliere şi pentru apărarea bazelor democraţiei, pe fondul recentelor crize politice şi interetnice.

Isaac Herzog a declarat că intenţionează să construiască „punţi de legătură” în societatea israeliană şi spre diaspora evreiască. „Voi încuraja antreprenoriatul, voi combate antisemitismul şi ura la adresa Israelului, voi proteja bazele democraţiei noastre. Accept greaua responsabilitate pe care mi-aţi acordat-o. Accept privilegiul de a fi în slujba întregului public israelian”, a subliniat Isaac Herzog, citat de cotidianul The Times of Israel.