• „Scorpionul” israelian creează un câmp de protecție împotriva armelor inamice.
  • Scorpius are o sensibilitate a receptorului și o putere de transmisie fără precedent, ceea ce îi permite să detecteze și să abordeze simultan mai multe amenințări de diferite tipuri.
  • Familia Scorpius include cinci sisteme: Scorpius G (terestru), N (naval), SP (aerian – autoprotecție), SJ (aerian – bruiaj la distanță) și Scorpius T (antrenament).

Israel Aerospace Industries (IAI) a lansat o generație de noi sisteme de război electronic pentru a combate o serie de amenințări cu raze focalizate, inclusiv UAV-uri, nave, rachete și sisteme radar, informează The Jerusalem Post.

Israelul susține că a creat un sistem care generează un câmp de protecție împotriva armelor inamice în jurul unităților terestre, navale și aeriene. Nu este un câmp de forță de tip „Războiul Stelelor”, dar pretinde că are același efect, deoarece dezactivează amenințările înainte ca acestea să intre în sfera sa de protecție.

Familia de sisteme Scorpius scanează întreaga zonă înconjurătoare în căutarea de ținte și desfășoară fascicule cu focalizare îngustă pentru a interfera cu mai multe amenințări din spectrul electromagnetic. Sistemul perturbă în mod eficient funcționarea sistemelor electromagnetice, inclusiv a radarelor, a senzorilor electronici, a sistemelor de navigație și a dispozitivelor de transmisiune de date.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Scorpius are o sensibilitate a receptorului și o putere de transmisie fără precedent, ceea ce îi permite să detecteze și să abordeze simultan mai multe amenințări de diferite tipuri de la distanțe mult mai mari decât a fost capabil să o facă în trecut.

Familia Scorpius include cinci sisteme: Scorpius G (terestru), N (naval), SP (aerian – autoprotecție), SJ (aerian – bruiaj la distanță) și Scorpius T (antrenament).

„Câmpul de luptă modern depinde de domeniul electromagnetic pentru detecție, comunicații și navigație”, a declarat Adi Dulberg, director general al diviziei de informații a IAI. „Protejarea utilizării domeniului electromagnetic pentru forțele noastre, negând în același timp utilizarea acestuia de către inamic, a devenit esențială pentru succesul în luptă și pentru asigurarea superiorității forțelor noastre pe teren.

Noua tehnologie, dezvoltată de inginerii talentați de la IAI, înclină scara războiului electronic, oferind în premieră mondială capacități revoluționare de apărare electronică și de perturbare a sistemelor inamice,” a mai spus Adi Dulberg.