• Imaginile cu Shani care a fost răpită de Hamas și plimbată dezbrăcată au circulat în lume.
  • Corpurile au fost găsite într-un tunel din Fâșia Gaza.
  • Consilierul pentru securitate naţională al președintelui Biden, Jake Sullivan, merge sâmbătă în Arabia Saudită şi duminică în Israel, pentru a normaliza situația dintre cele două state.

Noaptea trecută, într-o operațiune comună a Armatei Israelului și a serviciului de Informații Shin Bet, trupurile a trei ostatici au fost recuperate din Fâșia Gaza și aduse pe teritoriul statului Israel.

Guvernul Israelului presupune că Hamas deține 130 de ostatici, din care 40 ar fi morți.
Consilierul pentru securitate naţională al președintelui Biden, Jake Sullivan, merge sâmbătă în Arabia Saudită şi duminică în Israel, pentru a normaliza situația dintre cele două state.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, contraamiralul Daniel Hagari, a spus chiar în această dimineață că este vorba despre corpurile a trei persoane care au fost recuperate: Itzhak Gelerenter, care a fost un bărbat răpit chiar la festivalul de muzică Supernova de pe 7 octombrie și alte două fete la fel, răpite de la același concert, Amit Buskila și Shani Louk.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Tragedia este mare în rândul familiilor, deoarece cel puțin în cazul lui Gelerenter și Buskila, cei doi au fost presupuși în viață până acum. Armata Israelului nu a vrut până acum să ofere aceste informații, deoarece operațiunea este în curs, dar au apărut zvonuri pe rețelele de socializare. Tocmai din această cauză, Armata Israeliană a rugat rudele, dar și alte persoane care obțin informații de la militari să nu le divulge pe rețelele de socializare.

Informațiile au fost obținute prin interogatoriile unor teroriști Hamas. 400 de tineri care participau la acel festival au fost uciși pe 7 octombrie de Hamas. Acest număr reprezintă o treime din totalul victimelor israeliene, în urma atacului de pe 7 octombrie.

În acest moment, Israelul crede că Hamas deține 132 de ostatici din care 38 ar fi morți, dar nu există nicio confirmare din partea Hamasului, tocmai din această cauză și negocierile pentru un acord de încetare a focului și eliberarea ostaticilor au fost suspendate.

Astăzi, consilierul pentru securitate al Casei Albe, Jack Sullivan este așteptat în Arabia Saudită, iar mâine va merge în Israel.

Din păcate, interesul principal al acestuia nu este reluarea discuțiilor în cadrul acordului de pace, doarece Israelul nu mai dorește acest lucru, ci mai degrabă normalizarea relațiilor dintre Israel și Arabia Saudită.