• Cinci persoane au fost rănite duminică într-un atac armat asupra unui autobuz israelian în Cisiordania ocupată, au anunțat medicii.
  • Alte trei persoane au fost lovite de fragmente de sticlă și au fost ulterior transferate la un alt spital din nordul Israelului, a precizat MDA.
  • Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că forțele de securitate ,,au pornit imediat în urmărire și au pus mâna pe suspecți„.

Cinci persoane au fost rănite, dintre care două prin împuşcare, într-un atac armat împotriva unui autocar israelian în Valea Iordanului, în nordul Cisiordaniei ocupate, au anunţat serviciile de urgenţă israeliene, potrivit The Washington Post.

Personalul acestora „îngrijeşte două persoane cu plăgi împuşcate de gravitate medie (…) şi alte trei persoane rănite uşor de cioburi de sticlă” , indică un comunicat al Magen David Adom (Mada), echivalentul israelian al Crucii Roşii.

„Cei doi răniţi de gloanţe au fost evacuaţi cu elicopterul spre un spital” , a precizat Mada.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
Foto – Facebook

În urma atacului, armata israeliană, care controlează militar cea mai mare parte a Văii Iordanului, a arestat ,,suspecţi’‘ , a anunţat ministrul apărării, Benny Gantz.

La 14 august, la Ierusalim un palestinian a tras asupra unui autobuz în centrul oraşului, rănind opt persoane, printre care cetăţeni americani.

Armata israeliană şi-a înmulţit operaţiunile în Cisiordania în urma unei serii de atacuri antiisraeliene începând din martie, concentrându-şi raidurile în nordul acestui teritoriu pe care îl ocupă din 1967 şi unde sunt active numeroase grupări armate palestiniene.