• Autorităţile israeliene au blocat atacuri cibernetice atribuite unui grup care ar avea legături cu serviciile secrete din Coreea de Nord.
  • Atacurile cibernetice au vizat companii din industria apărării.
  • Ministerul israelian al Apărării: „Hackerii fac parte din grupul internaţional numit Lazarus, o organizaţie susţinută de un stat străin”.

Serviciile de securitate israeliene au blocat o serie de atacuri cibernetice asupra unor oficiali din industria apărării lansate de un grup de hackeri, suspectat că ar avea legături cu serviciile secrete nord-coreene, informează cotidianul Times of Israel.

Atacurile cibernetice au fost lansate de grupul de hackeri Lazarus, care ar avea legături cu serviciile secrete din Coreea de Nord, a comunicat miercuri după-amiază Ministerul israelian al Apărării.

„Hackerii au utilizat diverse metode, inclusiv crearea de conturi false pe reţele de socializare online. Au fost abordaţi manageri şi alţi reprezentanţi ai companiilor internaţionale şi ai firmelor israeliene din industria apărării, pentru a intra în discuţii despre oportunităţi de lucru.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

În cursul prezentării ofertelor de lucru, hackerii au încercat să compromită computerele acestor persoane, pentru a se infiltra în reţele şi a sustrage informaţii sensibile”, precizează Ministerul israelian al Apărării.

Potrivit autorităţilor israeliene, atacurile au fost blocate la timp, astfel că reţelele informatice nu au fost compromise.

„Hackerii fac parte din grupul internaţional numit Lazarus, o organizaţie susţinută de un stat străin”, precizează Ministerul israelian al Apărării.

Statele Unite suspectează că grupul de hackeri Lazarus este o unitate a informaţii a regimului din Coreea de Nord.

Acestui grup i-au fost atribuite atacurile cibernetice lansate în 2014 asupra companiei Sony Pictures Entertainment, precum şi operaţiunea WannaCry din 2017, care a afectat sute de mii de calculatoare din 150 de ţări.