• Lavrov a făcut comentariile, duminică, la televiziunea italiană, repetând afirmația Rusiei că invazia sa în Ucraina are ca scop „deznazificarea” țării.
  • El a ignorat faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu.
  • Ministerul israelian de externe l-a convocat, luni, pe ambasadorul rus în Israel din cauza declarațiilor lui Lavrov.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, în weekend, că dictatorul nazist Adolf Hitler avea „sânge evreiesc”, ceea ce a provocat, luni, un răspuns furibund din partea Israelului.

„Comentariile ministrului de externe Lavrov sunt atât o declarație impardonabilă și scandaloasă, cât și o teribilă eroare istorică”, a declarat ministrul israelian de externe Yair Lapid. „Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este acela de a-i acuza pe evreii înșiși de antisemitism.”

Lavrov a făcut comentariile, duminică, la televiziunea italiană, repetând afirmația Rusiei că invazia sa în Ucraina are ca scop „deznazificarea” țării.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

El a ignorat faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu.

„El [Zelenski] aduce un argument: ce fel de nazism pot avea dacă este evreu. S-ar putea să mă înșel, dar și Hitler avea sânge evreiesc. Asta nu înseamnă absolut nimic. Înțelepții evrei spun că cei mai înfocați antisemiți sunt de obicei evrei”, a declarat Lavrov.

Ministerul israelian de externe l-a convocat, luni, pe ambasadorul rus în Israel din cauza declarațiilor lui Lavrov.

Dani Dayan, care prezidează situl de comemorare a Holocaustului Yad Vashem din Israel, a declarat că este „complet nefondat” să se spună că Hitler era de origine evreiască și a criticat etichetarea de către Rusia a ucrainenilor drept naziști.

La fel de grav este să-i numești naziști pe ucraineni, în general, și pe președintele Zelenski, în special. Aceasta, printre altele, este o distorsiune completă a istoriei și un afront grav adus victimelor nazismului”, a declarat Dayan pe Twitter.