• Joe Biden vrea ca M. Abbas să fie recunoscut drept lider al palestinienilor
  • Preşedintele SUA cere oprirea violenţelor în Ierusalim
  • Donald Trump a sprijinit Israelul necondiţionat în mandatul lui

Presa americană scrie că Joe Biden începe să îşi piardă răbdarea cu premierul Netanyahu. Preşedintele american a cerut israelienilor şi palestinienilor să revină la soluţia celor două state. În timpul celor 11 zile de conflict, Biden l-a sunat de cinci ori pe Netanyahu pentru a-i cere să pună capăt atacurilor.

Este esenţial ca palestinienii, în Cisiordania, să aibă parte de securitate, iar Abbas să fie recunoscut ca lider al poporului palestinian, ceea ce şi este. Le-am transmis israelienilor să oprească luptele interne în Ierusalim, este foarte important acest lucru”, a spus Joe Biden.

În mandatul Trump, Statele Unite au fost sută la sută cu israelienii. Trump a mutat ambasada americană la Ierusalim, a recunoscut dreptul Israelului asupra înălţimilor Golan şi a propus un plan de pace care avantaja Tel Avivul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

„Azi, iau o măsură istorică de susţinere a capacităţii israelului de a se apăra şi de a avea o securitate naţională foarte puternică, lucru la care au dreptul”, a spus Donald Trump, în perioada în care a fost președintele SUA.

Miercuri, secretarul american de Stat, Anthony Blinken, va merge în Israel pentru a discuta despre procesul de pace.