• Israelul începe vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani
  • Guvernul spune că a luat această decizie pentru a le permite participarea la examene
  • Mai mult de un sfert din populația țării de 9 milioane de locuitori a primit deja prima doză de vaccin Pfizer

Israel a inclus tinerii între 16 și 18 ani în campania de vaccinare în ceea ce guvernul a descris ca fiind un efort de a le permite participarea la examenele școlare, relatează Reuters.

Israelul, care are cea mai rapidă rată de administrare a vaccinurilor din lume, speră să-și redeschidă economia luna viitoare. Mai mult de un sfert din populația țării de 9 milioane de locuitori a primit deja prima doză de vaccin Pfizer, de când a început campania acolo, în 19 decembrie.

Vaccinurile au fost inițial destinate vârstnicilor și altor categorii cu risc ridicat, dar sunt acum disponibile pentru oricine are peste 40 de ani sau, cu permisiunea părinților, pentru cei între 16 și 18 ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Includerea adolescenților în schema de vaccinare este menită „să le permită revenirea (la școală) și organizarea examenelor”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Israelul acordă un certificat atestat de Ministerul Educației elevilor de liceu din clasele 10-12 care promovează examenele, care joacă un rol major în înscrierea la universități. Certificatul poate afecta și repartizarea în armată, întrucât mulți israelieni fac serviciu militar obligatoriu după liceu.