• Benjamin Netanyahu: „Obiectivul meu este să aduc cu 36 de milioane de doze în acest an”.
  • Aproape 5 milioane de israelieni au primit deja o primă doză.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni radioului israelian că „pașaportul verde” a fost emis doar pentru o perioadă de șase luni, din cauza lipsei de date privind durata eficacității vaccinului împotriva coronavirusului.

„Este important să spunem că vaccinul este eficient pentru o perioadă limitată. În prezent, oferim pașaportul verde timp de șase luni, dar poate fi eficient timp de un an sau doi”, a declarat B. Netanyahu pentru stația de radio Galgalatz.

„Ne pregătim pentru scenariul pesimist, conform căruia va fi necesar să reînnoim vaccinurile la fiecare șase luni”, a adăugat el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În timp ce 4.723.966 israelieni au primit deja o primă doză – inclusiv 3.368.759 cele două doze – de vaccin Pfizer-Biontech, redeschiderea completă a economiei este acum prioritatea guvernului.

Acesta din urmă a decis să înființeze un sistem de „pașapoarte verzi” pentru a permite cetățenilor vaccinați să recâștige accesul la sălile de sport, concerte, muzee și alte locuri de agrement.

„Obiectivul meu este de a furniza 36 de milioane de doze suplimentare în acest an. Vaccinul nu a eradicat virusul, va veni înapoi și va trebui să ne reinnoim anticorpii”, a spus premierul.

„Întreaga lume va concura pentru aceste vaccinuri … Sunt din nou hotărât să aduc Israelul în fruntea listei.”, adaugă el.