• Serviciul penitenciarelor din Israel a declarat că va începe vaccinarea tuturor persoanelor încarcerate
  • Israelul a administrat cel puțin o doză de vaccin pentru mai mult de două milioane de cetățeni
  • Ministrul Sănătății a anunțat săptămâna trecută că primele doze de vaccin vor fi distribuite în închisori în următoarele zile

Serviciul penitenciarelor din Israel a declarat că va începe vaccinarea tuturor persoanelor încarcerate, inclusiv a palestinienilor, în urma apelurilor din partea grupurilor de dreapta, a oficialilor palestinieni și a procurorului general al Israelului, relatează The Guardian.

Israelul a administrat cel puțin o doză de vaccin pentru mai mult de două milioane de cetățeni, un ritm descris pe scară largă ca fiind cel mai rapid din lume pe cap de locuitor.

Totuși, țara a fost aspru criticată când ministrul Amir Ohana a spus că prizonierii palestinieni vor fi ultimii inoculați. Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, i-a scris lui Amir Ohana, condamnându-i comentariul ca fiind „contaminat de ilegalitate”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Grupurile de dreapta au lansat, de asemenea, apeluri publice pentru ca Israelul să vaccineze aproximativ 4.400 de palestinieni deținuți în închisorile sale. Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a anunțat săptămâna trecută că primele doze de vaccin vor fi distribuite în închisori în următoarele zile. Aproximativ 250 de palestinieni din închisorile israeliene au dat fost testați pozitiv pentru coronavirus.