• Israelul extinde, începând de joi, vaccinările împotriva Covid la tinerii de peste 16 ani
  • Măsurile vin în condițiile în care noile infectări și decesele cresc din nou
  • Aproximativ 35% din cei 9 milioane de locuitori din Israel au primit vaccinul Pfizer BioNTech

Israelul extinde, începând de joi, vaccinările împotriva Covid la tinerii de peste 16 ani.

Israelul va extinde vaccinările anti-COVID-19 pentru a-i include și pe tinerii cu vârsta peste 16 ani, au declarat miercuri oficialitățile, citați de Reuters. Măsurile vin în condițiile în care noile infectări cu virusul SARS-CoV-2 și decesele cresc din nou.

Premierul Benjamin Netanyahu spera că vaccinarea rapidă în Israel, alături de cel de-al treilea blocaj național, va permite redeschiderea economiei în luna februarie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dar cazurile grave și decesele au crescut brusc, fiind atribuite în principal noilor tulpini extrem de contagioase. Cifrele Ministerului Sănătății arată că Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de cazuri și 4.888 de decese.

Aproximativ 35% din cei 9 milioane de locuitori din Israel au primit vaccinul Pfizer BioNTech, a spus Ministerul Sănătății, dar media celor vaccinați a scăzut față de săptămânile precedente.

Ministerul a anunțat că, începând de joi, oricine are peste 16 ani ar putea fi vaccinat.

De asemenea, ministrul adjunct al Sănătății, Yoav Kisch, a declarat pentru postul de radio israelian 103 FM că tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani ar putea fi vaccinați începând cu luna aprilie.