Israelul extinde vaccinările anti-Covid la tinerii de peste 16 ani. Numărul cazurilor noi și al deceselor a început din nou să crească

A health worker prepares a dose of the Pfizer-BioNtech COVID-19 vaccine at Clalit Health Services, in a gymnasium in the Israeli city of Petah Tikva, on February 1, 2021. Israel's nationwide lockdown was extended to contain the coronavirus which has continued to spread rapidly as the country presses ahead with an aggressive vaccination campaign.,Image: 587817552, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Israelul extinde, începând de joi, vaccinările împotriva Covid la tinerii de peste 16 ani.

Israelul va extinde vaccinările anti-COVID-19 pentru a-i include și pe tinerii cu vârsta peste 16 ani, au declarat miercuri oficialitățile, citați de Reuters. Măsurile vin în condițiile în care noile infectări cu virusul SARS-CoV-2 și decesele cresc din nou.

Premierul Benjamin Netanyahu spera că vaccinarea rapidă în Israel, alături de cel de-al treilea blocaj național, va permite redeschiderea economiei în luna februarie.

Dar cazurile grave și decesele au crescut brusc, fiind atribuite în principal noilor tulpini extrem de contagioase. Cifrele Ministerului Sănătății arată că Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de cazuri și 4.888 de decese.

Aproximativ 35% din cei 9 milioane de locuitori din Israel au primit vaccinul Pfizer BioNTech, a spus Ministerul Sănătății, dar media celor vaccinați a scăzut față de săptămânile precedente.

Ministerul a anunțat că, începând de joi, oricine are peste 16 ani ar putea fi vaccinat.

De asemenea, ministrul adjunct al Sănătății, Yoav Kisch, a declarat pentru postul de radio israelian 103 FM că tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani ar putea fi vaccinați începând cu luna aprilie.

Exit mobile version