• Israelul și Hamas discută condițiile păcii în Qatar și Egipt.
  • Israelul l-a ucis pe Abu Ali Nasser, comandant.
  • Gruparea Hezbollah din Liban a lansat peste 100.

Israelul a declarat miercuri seara că a primit răspunsul Hamas la cea mai recentă schiță a acordului de încetare a focului și eliberare de ostatici și va evalua documentul înainte de a răspunde. Gruparea Hamas a confirmat ulterior că și-a prezentat ultimele cereri, spunând într-o declarație că este „dornică să ajungă la un acord pentru a opri războiul, iar comunicarea cu mediatorii continuă”. Între timp, gruparea Hezbollah din Liban a lansat peste 100 de rachete asupra Israelului în ultima zi, ca răzbunare pentru uciderea comandantului militar Abu Ali Nasser.

Israelul a confirmat că „evaluează” „comentariile” Hamas privind un acord de eliberare a ostaticilor deținuți în Gaza și că va răspunde mediatorilor.

Aproximativ 80% din locuitorii Fâșiei Gaza sunt în prezent strămutați, potrivit coordonatorului umanitar al ONU pentru acest teritoriu, Sigrid Kaag, care s-a declarat marți „profund îngrijorată” de noile ordine de evacuare emise de armata israeliană, potrivit AFP.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Forțele israeliene au bombardat mai multe zone din sudul Fâșiei Gaza, iar mii de palestinieni și-au părăsit locuințele, în ceea ce ar putea face parte din ultima etapă a operațiunilor militare intensive ale Israelului în nouă luni de război, relatează Reuters.

Opt palestinieni au fost uciși și zeci au fost răniți, au declarat oficiali din domeniul sănătății. Armata israeliană a declarat că doi soldați au fost uciși în luptă cu o zi înainte. Liderii Israelului au declarat că au încheiat faza de lupte intense împotriva Hamas, gruparea islamistă care guvernează Gaza din 2007, și că vor trece în curând la operațiuni mai bine direcționate

Citește și