• De mâine, niciun străin nu va mai avea voie în Israel
  • Israelienii care revin în țară vor trebui să stea în izolare 14 zile într-un hotel
  • Zeci de zboruri suplimentare au fost introduse astăzi

Israelul a decis să-și închidă complet granițele străinilor, indiferent de țara din care vin. Restricția intră în vigoare mâine seară și va dura cel puțin 10 zile.

Excepție vor face diplomații străini plecați în străinătate. Ei vor avea voie să intre în țară, dar vor sta în carantină 14 zile. Autoritățile israeliene au anunțat lockdown-ul chiar în ziua în care a debutat campania de vaccinare a cetățenilor de peste 60 de ani.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „Cei care se întorc din străinătate vor trebui să stea în carantină în hoteluri. Dacă se întorc până mâine, pot sta în carantină acasă.”

Astăzi, au fost suplimentate zborurile pentru israelieni care vor să se întoarcă acasă înainte să intre în vigoare restricțiile. El Al și alte patru companii aeriene au organizat un veritabil pod aerian.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: „Înțeleg că vor fi dificultăți pentru familii, pentru călători, pentru toată lumea dar această decizie este critică deoarece trebuie să ne protejăm viața și sănătatea.”

Israel a introdus primul lockdown național în toamnă, iar numărul de cazuri a scăzut de la 9000 pe zi la 700. Ultimele date raportate arată o creștere, s-au înregistarat 3499 de noi infectări.

Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu: „Este foarte important să se dea exemple că vaccinul anti-COVID nu este placebo”

Herman Berkovits, medic: „Campania de vaccinare a început cu premierul Netanyahu, iar eu am fost cel care i-am dat doza. De atunci a început o vaccinare foarte intensă. A avut impact faptul că premierul a fost primul care s-a vaccinat. Eu chiar m-am întors de la o vizită a premierului, este într-o stare foarte bună. (…) O să fim mai bine poate spre primăvară, dar până atunci avem probleme ca toată lumea.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Am avut o perioadă foarte bună cu 500-600 de cazuri pe zi și am ajuns chiar la 3.600, dar trebuie să precizez că am făcut aproape 90.000 de teste ieri.”

„Până la finalul lunii decembrie e programat să ajungă 4 milioane de doze, iar după aceea e programat să mai ajungă 8 milioane de doze de vaccin. Noi acum folosim Pfizer și luna viitoare ne vin și vaccinurile de la Moderna. (…) Am început campania cu medicii.”

Medicii și asistentele s-au bucurat de acest vaccin, au cântat și au sărbătorit. (…) Eu mâine mă duc să-mi iau vaccinul că nu am avut timp. Nu sunt efecte secundare. Deocamdată nu se știe de niciun efect secundar deosebit. Este doar o durere ușoară sau o iritație.”

„Noi o să ajungem la 5 milioane vaccinați până în primăvară, adică 70%. (…) La noi 70% din populație are încredere în vaccin și 30% nu. Oamenii trebuie să înțeleagă că vaccinul are efecte secundare minore. Boala este cu mult mai grea decât acest vaccin.”