Israelul luptă pe mai multe fronturi, chiar dacă sărbătorește Ziua Ispășirii Evreiești. Peste 100 de rachete au fost lansate din Liban

Israelul luptă pe mai multe fronturi chiar dacă sărbătorește Yom Kippur, Ziua Ispășirii Evreiești și cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc. Peste 100 de rachete au fost lansate din Liban în această dimineață, fără să facă victime, în timp ce Guvernul Netanyahu pregătește răspunsul militar la atacul Iranului cu aproape 200 de rachete din 1 octombrie. Conform presei israeliene, după sărbătoare Yom Kippur, armata ar putea lansa un atac „mortal și devastator” asupra Iranului, așa cum l-a numit chiar ministrul apărării, Yoav Gallant, scrie Times of Israel.

Țara și-a închis instituțiile, a oprit afacerile, în timp ce oamenii au început, încă de vineri seară, cele 25 ore de post și rugăciune. În acest timp, sunt îngrijorări legate cu privire la atacuri teroriste, notează The Times of Israel. Țara a rămas în stare de alertă maximă, trupele continuând operațiunile de luptă în Liban și Gaza. Au fost instituite însă sisteme speciale de alertă pentru a avertiza populația, în contextul tirurilor aproape constante de rachete și al tensiunilor tot mai mari cu Iranul. Mai mult de 120 de rachete au fost trase asupra Israelului în primele ore ale sărbătorii.  

Având în vedere situația de securitate, Comandamentul Frontului Intern al Forțelor de Apărare ale Israelului a îndemnat locuitorii să se asigure că au acces la sistemele speciale de avertizare instituite pentru a-i alerta cu privire la pericole specifice, cum ar fi atacurile cu rachete. Oamenii pot activa o stație de emisie silențioasă pe radiouri și televizoare, care va transmite în tăcere, cu excepția sirenelor de avertizare privind rachetele, care vor fi difuzate la volum ridicat, în timp real.   Comandamentul Frontului Intern va continua, de asemenea, să utilizeze sisteme de avertizare către telefoanele mobile și prin intermediul aplicației sale, avertizând în privința rachetelor care se apropie.  

Exit mobile version