• Israel renunță la majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei
  • Studiile au arătat o eficiență de 98.9% a vaccinului Pfizer în ceea ce privește prevenirea spitalizării și deceselor
  • Magazinele, bibliotecile și muzeele se redeschid de duminică

Israelul revine treptat la viața normală de dinainte de pandemie, după ce studiile au arătat faptul că vaccinul Pfizer are o eficiență de 98.9% în ceea ce privește prevenirea spitalizării și deceselor, relatează BBC.

Israelul are cea mai mare rată de vaccinare din întreaga lume, 49% din populație primind deja cel puțin o doză. Țara a intrat în a treia carantină generală pe 27 decembrie, după o explozie a cazurilor.

Noile măsuri presupun redeschiderea magazinelor, mall-urilor, bibliotecilor, muzeelor și atracțiilor turistice. Totuși, distanțarea socială și purtarea măștii de protecție rămân obligatorii.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Sălile de sport, hotelurile și sinagogile se vor redeschide, însă israelienii vor avea nevoie de un „pașaport verde” pentru a putea merge în astfel de locuri. Certificatul se obține doar după vaccinare. De asemenea, cei care s-au vindecat de coronavirus și nu sunt eligibili pentru vaccinare, vor putea obține certificatul.

„Pașaportul verde” este valabil 6 luni

Jurnalistul Mario Nando Varga, stabilit în Israel, a povestit, la Aleph News, care este situația.

„Principalele restricții sunt că restaurantele și locurile de distracție rămân închise. În schimb, de azi, magazinele, muzeele, mall-urile vor fi deschise tuturor israelienilor, chiar dacă nu sunt vaccinați.

În Israel, dacă faci ambele doze de vaccin, primești „pașaportul verde”, care îți permite să mergi în anumite locații, dar și să călătorești în țarile care solicită acest document.

Oamenii s-au vaccinat din conștiință”, a spus Mario Nando Varga.