Israelul şi mişcarea Hamas ar putea ajunge la un armistiţiu în zilele următoare

  • După aproape o săptămână de ostilități, în Orientul Mijlociu, Israelul şi mişcarea Hamas ar putea să ajungă la un armistiţiu, în următoarele zile
  • Times Of Israel scrie că negocierile dintre cele două părți sunt intermediate de Statele Unite
  • Între timp, bilanțul deceselor a crescut la 128, dintre care 119 palestinieni și 9 israelieni
  • Zeci de femei și de copii și-au pierdut viața și alte peste 850 de persoane au fost rănite

Guvernului Israelului şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, ar putea ajunge în următoarele zile la un acord de încetare a confruntărilor militare, afirmă surse diplomatice, potrivit cotidianului Times of Israel.

Negocierile între Israel şi mişcarea Hamas sunt intermediate de Statele Unite şi de Rusia

Khaled Mashaal, liderul Biroului politic al Hamas, a transmis vineri seară, conform presei turce, că organizaţia islamistă este pregătită pentru un armistiţiu, subliniind însă că nu a primit niciun răspuns din partea Guvernului Israelului.

Un oficial egiptean implicat în eforturile diplomatice a declarat pentru agenţia Associated Press că Israelul a respins o propunere iniţială a organizaţiei Hamas privind un armistiţiu de un an.

Egiptul joacă un rol foarte important î negocierile cu organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic. Negocierile au loc prin intermediul Qatarului şi Statelor Unite, fără discuţii directe între liderii organizaţiilor islamiste şi Israel.

Bilanţul bombardamentelor israeliene în Fâşia Gaza este de cel puţin 119 morţi şi peste 850 de răniţi.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza este de cel puţin nouă morţi şi câteva sute de răniţi.

Vineri, au izbucnit confruntări de amploare şi în Cisiordania, soldate cu moartea a cel puţin nouă palestinieni şi rănirea altor aproximativ 500.