Israelul va impune o interdicție de călătorie pentru Marea Britanie și Danemarca din cauza variantei Omicron

  • Israelul le interzice cetățenilor săi să călătorească în Marea Britanie și Danemarca începând de miercuri, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea variantei de coronavirus Omicron.
  • Israelul a interzis, deja, intrarea străinilor și a impus ordine de autoizolare de trei până la șapte zile pentru israelienii care se întorc din străinătate.

Israelul le interzice cetățenilor săi să călătorească în Marea Britanie și Danemarca începând de miercuri, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea variantei de coronavirus Omicron.

Sharon Alroy-Preis, directorul de sănătate publică al Israelului, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul israelian al Sănătății, că cele trei țări au fost plasate pe lista roșie din cauza răspândirii semnificative a variantei Omicron.

„Sunt trei țări în care este clar că răspândirea Omicron în comunitate este foarte semnificativă”, a declarat Sharon Alroy-Preis.

Ea a adăugat că Belgia va fi inclusă în interdicție, dar Ministerul Sănătății a declarat, ulterior, că a reevaluat ratele de infecție de acolo și a decis să mențină țara în afara listei roșii pentru moment.

Israelul a interzis, deja, intrarea străinilor pentru a încerca să stopeze ratele de infectare cu COVID-19 și a impus ordine de autoizolare de trei până la șapte zile pentru israelienii care se întorc din străinătate.

„Oricine plănuiește să călătorească în străinătate în acest moment trebuie să știe că, la întoarcere, este posibil să intre în carantină totală, deoarece țara va fi declarată țară roșie”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul național de răspuns la pandemii, în timpul conferinței de presă.

Aproape 50 de țări, în principal din Africa, au fost declarate „roșii” de Israel de la descoperirea variantei extrem de contagioase.

444 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate ieri în Israel, 96 de pacienți fiind în stare gravă, potrivit unei actualizări de luni dimineață a Ministerului israelian al Sănătății.

Potrivit The Jerusalem Post, dintre cei infectați, 51 erau conectați la aparate de ventilație. Bilanțul se ridică la 8.216 morți.