• Israelul va interzice aeronavele Boeing 747 şi avioanele similare cu patru motoare, începând cu 31 martie 2023.
  • Toate acestea pentru a reduce poluarea fonică şi a aerului, a anunţat duminică autoritatea aeroportuară.
  • Operarea aeronavelor cu patru motoare va fi permisă în cazuri excepţionale şi numai cu autorizaţie specială.

Israelul va interzice aeronavele Boeing 747 şi avioanele similare cu patru motoare, începând cu 31 martie 2023, pentru a reduce poluarea fonică şi a aerului, a anunţat duminică autoritatea aeroportuară, scrie Reuters.

Ca parte a unui plan de dezvoltare mai amplu, aflat în desfăşurare, pentru a îmbunătăţi mediul înconjurător, autoritatea a spus că a anunţat deja companiile aeriene că nu vor putea ateriza avioane mari pe aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv, începând cu sezonul de vară 2023.

Directiva se adresează în principal aeronavelor de marfă, deoarece majoritatea transportatorilor au încetat să mai folosească aeronave 747 şi alte avioane cu patru motoare pe rutele către Israel.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Transportatorul El Al şi-a retras deja flota de aeronave 747 şi foloseşte avioane Boeing 777 şi 787 cu două motoare, pe rute lungi.

Operatorii concurenţi folosesc şi acele avioane Boeing sau Airbus comparabile pe aeroportul Ben Gurion, deşi 747 sunt încă folosite de unii pentru mărfuri. Operarea aeronavelor cu patru motoare va fi permisă în cazuri excepţionale şi numai cu autorizaţie specială.