• Trump nu este primul președinte american infectat într-o pandemie
  • Acum o sută de ani, un sfert din americani au fost infectați cu virusul gripei spaniole
  • Cu un secol în urmă, Woodrow Wilson era într-o situație similară cu cea a lui Donald Trump

Istoria se repetă. Donald Trump nu este singurul președinte american care s-a infectat în pandemie. Acum o sută de ani, Woodrow Wilson, președintele american care a condus țara în Primul Război Mondial, s-a infecatat de gripa spaniolă.

S-a întâmplat în aprilie 1919, când președintele se afla la Paris și negocia sfârșitul Primului Război Mondial. Woodrow Wilson a reușit să ascundă boala, a spus profesorul Thomas Schwartz pentru NBC News. Chiar dacă din cauza gripei spaniole au decedat peste 670.000 de americani, Wilson a reușit să minimalizeze pandemia pe fondul războiului.

Profesor Thomas Schwartz,  Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee: „Soția lui Wilson a reușit să-și ascundă boala prin crearea unei baloane în jurul său. Ei au explicat boala ca venind din cauza suprasolicitării, ceva ce oamenii ar fi crezut, deoarece Wilson era cunoscut ca fiind un muncitor.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Dr. Howard Koh, profesor de la Universitatea Harvard: „Pe fundalul Primului Război Mondial, președintele Wilson a minimizat semnificativ pandemia din 1918 care a infectat un sfert dintre americani.”