• Prințul Philip a avut legături strânse cu plaiurile noastre mioritice.
  • Ne-a vizitat țara de multe ori, ba chiar și-a petrecut o vacanță de vară la malul Mării Negre când era copil.
  • Istoricul Filip Iorga: „Principele Philip a fost și unul dintre nașii Majestății sale Margareta, custodele coroanei Române”.

Prințul Philip a fost o rudă apropiată a Regelui Mihai, iar cei doi au crescut împreună și au fost buni prieteni. Sunt născuți la diferență de doar câteva luni, și asta i-a ținut mereu uniți.

„Erau amândoi descendenți ai marii regine a Marii Britanii, Victoria. Și sigur că poate puțin derutant pentru noi faptul că au fost născuți în același an 1921. Prințul Philip în luna iunie, Regele Mihai în luna Octombrie.

Ne-ar îndemna să-i numim veri și sigur, până la urmă nu este o greșeală așa de mare însă realitatea genealogică ne arată că Principele Philip era unchiul Regelui Mihai”, a spus istoricul Filip Iorga.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prințul Philip și Regele Mihai, prieteni pe toată durata vieții

Legătura de prietenie dintre cele două case regale nu s-a oprit în copilărie. Au rămas buni prieteni pe toată durata vieții.

Să nu uităm că Regele Mihai a cunoscut-o pe principesa Ana de Bourbon-Parma la nunta Prințului Philip cu regina Elisabeta a 2-a a Marii Britanii. Poate și din acest motiv este Prințul Charles atât de îndrăgostit de țara noastră.

„Relațiile astea au continuat și în timpul exilului regelui Mihai să nu uităm că în 1947 înaintea abdicării regelui Mihai acesta a participat la Londra la nunta Prințului de Edinburgh cu viitoarea regină Elisabeta a Marii Britanii.

Principele Philip a fost și unul dintre nașii Majestății sale Margareta, custodele coroanei Române, iar această prietenie a continuat și la generația următoare pentru că știm foarte bine, Majestatea sa Margareta a fost și este foarte apropiată de Principele Charles”, a adăugat istoricul Filip Iorga.