• Un cunoscut senator italian e hotărât să lanseze o mișcare politică pentru a scoate Italia din Uniunea Europeană – își face un partid.
  • Gianluigi Paragone speră că poate să profite de antipatia unora față de Bruxelles.
  • „Mișcarea“ vine în timp ce țara se chinuie să își redreseze economia afectată de pandemie.

Gianluigi Paragone, un fost prezentator TV, s-a întâlnit luni în Londra cu „arhitectul“ Brexit, Nigel Farage, înainte de a anunța că își face partidul „Italexit“, pe care îl va lansa în cursul acestei săptămâni, scrie Reuters.

Uite cum explică decizia: „Nu mai putem fi șantajați de către țări care jignesc marele prestigiu al Italiei“. El a mai spus că doar „un stat cu adevărat suveran“, ca Marea Britanie, poate combate criza economică provocată de pandemie.

„Mișcarea“ lui Paragone vine într-un moment controversat, după ce liderii statelor membre ale Uniunii Europene au anunțat că au ajuns la un acord privind fondul de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro.

Rămâne totuși de văzut dacă Paragone va reuși să profite de antipatia italienilor față de Bruxelles, care a tot crescut în ultimii ani, dar care nu a fost reflectată printr-o mișcare politică. Cert e că un sondaj realizat de SWG, la sfârșitul lunii mai, a arătat că doar 39% din italieni mai au încredere în Uniunea Europeană.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN