• O fată de doar 10 ani a murit din cauza unei provocări de pe Tik Tok
  • Italia a blocat temporar utilizatorii care nu îşi pot demonstra vârsta
  • Utilizatorii trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a accesa platforma video

Procurorii italieni au deschis o anchetă cu privire la decesul accidental al unei fete de 10 ani, care ar fi participat la o provocare pe Tik Tok, relatează The Guardian. Italia a anunţat că a blocat temporar accesul la Tik Tok pentru utilizatorii a căror vârstă nu a putut fi dovedită.

Utilizatorii trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a accesa platforma video, potrivit termenilor şi condiţiilor impuse de Tik Tok.

Fata a murit într-un spital din Palermo, după ce a descoperită miercuri de sora ei de cinci ani. Copilul era în baia familiei, cu telefonul în mână, care a fost confiscat de poliţişti.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Tik Tok, platformă deţinută de compania chineză ByteDance, a declarat că nu a reuşit să identifice conţinutul care ar fi putut încuraja fata să participe la o provocare care să îi provoace decesul.

Experţii medicali au avertizat cu privire la pericolul provocării, care se numeşte „jocul sufocării”. Agenţia italiană pentru protecţia datelor a intentat un proces împotriva Tik Tok în luna decembrie, acuzând o „lipsă de atenţia cu privire la protecţia minorilor”.