Italia amână redeschiderea stațiunilor de schi. Majoritatea operatorilor erau pregătiți de deschidere

Sursa foto: Profimedia
  • Autoritățile italiene au decis amânarea redeschiderii staţiunilor de schi până pe 5 martie
  • Guvernul se angajează să compenseze cât mai curând posibil operatorii din sector
  • Majoritatea operatorilor anunțaseră redeschiderea din 15 februarie înainte să afle vestea și s-au pregătit

Autoritățile italiene au decis amânarea redeschiderii staţiunilor de schi până pe 5 martie, din cauza riscului reprezentat de noile tulpini ale Covid-19.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat o prevedere care interzice desfășurarea activităților de schi până pe 5 martie 2021, spunând că Guvernul se angajează să compenseze cât mai curând posibil operatorii din sector.

„Pentru regiuni este o lovitură în ultima secundă”, a declarat, potrivit ANSA, coordonatorul comisiei speciale pentru turism și industrie hotelieră a Conferinței Regiunilor, Daniele D’Amario.

Asociația Națională a Operatorilor de Telecabine afirmă: „După 3 decembrie, 7 ianuarie, 18 ianuarie și 15 februarie, acum prelungesc până la 5 martie. Acum sezonul s-a încheiat, ne simțim înșelați în fața a tot ce am făcut pentru deschiderea de mâine (luni – n.r.), având în vedere că am angajat mai mult personal. Compensările trebuie să fie imediate, altfel sectorul intră în faliment. Suntem cel mai penalizat sector: timp de 12 luni nu am încasat niciun ban, dar am avut cheltuieli și salarii de plătit”

Decizia guvernului italian este criticată și de președintele Lombardiei, Attilio Fontana: „Încă o dată e clar că sistemul decizional este devastator atât pentru operatori, cât și pentru cetățeni”.

Majoritatea operatorilor din Italia anunțaseră și se pregătiseră pentru redeschiderea din 15 februarie.