• Italia va oferi primele zboruri din Europa „fără coronavirus” către Statele Unite
  • Pasagerii trebuie să prezinte rezultate negative pentru COVID-19
  • Călătorii vor putea sări peste carantină dacă fac un test cu 48 de ore înainte de plecare și un altul la aterizarea în Roma

Italia va oferi primele zboruri din Europa „fără coronavirus” către Statele Unite pentru pasagerii care prezintă rezultate negative pentru COVID-19 și elimină obligația pentru cei care sosesc în țară să stea în carantină, scrie The Local.

Reprezentanții Aeroportului Fiumicino din Roma au declarat joi că au încheiat un acord cu compania aeriană italiană Alitalia și Delta Air Lines din Statele Unite pentru zborurile speciale dintre orașele nord-americane selectate și capitala Italiei, începând cu luna viitoare.

„Coridoare” similare de călătorie vor fi testate și între Roma și orașele germane München și Frankfurt. Anunțul vine în urma lansării din luna septembrie a zborurilor interne „fără virus” între Roma și capitala financiară Milano.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

„Noile protocoale de călătorie, planificate pe bază experimentală pe zborurile din Statele Unite către Fiumicino … vor fi oferite progresiv pasagerilor încă din decembrie”, se arată într-un comunicat emis de Aeroportul Fiumicino.

Aeroportul a declarat că cei care sosesc de pe aeroportul JFK din New York și din Newark și Atlanta vor putea sări peste carantină dacă fac un test cu 48 de ore înainte de plecare și un altul la aterizarea în Roma. Fiumicino oferă teste rapide antigen pentru pasagerii care sosesc la Roma. Aceste teste detectează prezența proteinelor care se găsesc în virus și durează 30 de minute până la primirea rezultatului.

Introducerea acestor zboruri nu înseamnă neapărat că regulile privind călătoria în Italia din SUA va fi modificată. Restricțiile privind călătoriile neesențiale în Italia din SUA și multe alte țări din afara UE rămân în vigoare.