• Italia grăbește relaxarea măsurilor sanitare
  • Spectatorii se întorc pe stadioane, spectacolele se reiau și restaurantele se redeschid

Italia se trezește la viață. Guvernul lui Mario Draghi a decis să grăbească ieșirea din carantină prin redeschiderea activităților în aer liber, mai ales după ce protestele au crescut în intensitate.

Barurile și restaurantele vor primi clienți din nou, din 26 aprilie, dar și spectacolele vor fi permise, cu condiția să aibă loc în aer liber. Business-urile din domeniul ospitalității vor fi deschise până la ora 22, momentul în care începe lockdown-ul nocturn. Guvernul italian mizează pe această relaxare a activității în aer liber pe motiv că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este mult mai mic decât în interior.

Italia va găzdui o parte din meciurile Campionatului European de Fotbal

Italia va găzdui o parte din meciurile Campionatului European de Fotbal și federația italiană a anunțat că publicul va putea să participe pe stadionul Olimpic de la Roma. Guvernul italian permite ocuparea a cel puțin 25% din locurile de pe stadion, adică 17.000 de spectatori.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sportul se reia cu public în Italia de la 1 mai, în zonele mai puțin afectate de pandemie. Stadioanele vor primit până la 1.000 de spectatori, iar sălile de sport – 500. Publicul se va întoarce la meciurile de fotbal din Serie A, la competițiile de baschet, volei și tenis. Această concesie a reușit să provoace proteste din partea artiștilor italieni, care au primit și ei dreptul să organizeze spectacole în aer liber.