Italia înăsprește măsurile pentru Crăciun și Revelion. Oamenii, obligați să rămână în localitățile în care trăiesc

Foto: Hepta
  • Președintele italian Sergio Mattarella a semnat decretul-lege privind călătoriile.
  • Crăciunul și Anul Nou sunt „blindate” în interiorul localităților.
  • De Crăciun și Revelion, italienii trebuie să rămână în localitățile în care trăiesc.

Președintele italian Sergio Mattarella a semnat decretul-lege privind călătoriile, care confirmă înăsprirea regulilor de sărbători. Crăciunul și Anul Nou sunt „blindate” în interiorul localităților, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate trece nici dintr-o regiune în alta.

De Crăciun și Revelion, italienii trebuie să rămână în localitățile în care trăiesc, iar din 21 decembrie până în 6 ianuarie nu se poate circula între regiuni, scrie ANSA.

De asemenea, următorul decret ar urma să confirme școala online până pe 7 ianuarie. Începând cu această dată, 50% dintre elevii de liceu vor reveni la clasă.

Interzicerea circulației pe timp de noapte rămâne în vigoare, iar de Revelion de prelungește până la 7 dimineața, în loc de 5. Între orele 22.00 și 7.00 sunt permise doar călătoriile motivate de necesități precum munca sau sănătatea.

Regulile rămân „rigide” între Crăciun și Bobotează

Astfel, regulile nu sunt relaxate între Crăciun și Bobotează, dimpotrivă, rămân „rigide”, indiferent de „culoarea” regiunilor.

Regiunile au rămas să discute despre „situațiile de necesitate” care vor permite călătoriile.

În următoarele câteva ore, autoritățile regionale trebuie să își exprime opinia cu privire la măsurile Guvernului. Miercuri seara, preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, apoi preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, au criticat „închiderea” municipalităților: „Dacă mama ta locuiește singură în Laigueglia, dar tu locuiești în Alassio, poți uita prânzul de Crăciun cu ea”.