• Cazurile de coronavirus au atins niveluri record în Italia – 30.000 pe zi
  • Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat luni seară o serie de măsuri noi pentru stoparea răspândirii virusului
  • Printre măsurile anunțate se numără și carantina nocturnă de la ora 21:00 până la 05:00
  • Autoritățile vor limita călătoriile în regiunile profund afectate de Covid, capacitatea transportului în comun va fi redus cu 50%, centrele comerciale vor fi închise în weekend, liceele vor trece în online

Cu un număr îngrijorător de infectări zilnice – 30.000 – Italia a hotărât stingerea pe timp de noapte la nivel național și interzicerea călătoriilor în regiunile lovite de pandemie, relatează Dailymail.

Luni, prim-ministrul Giuseppe Conte a decis implementarea unor noi măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, ca urmare a nivelului crescut de infectări în Italia.

Printre măsurile adoptate se numără stingerea de la ora 21:00 până la ora 05:00 – în cazuri excepționale, relatează Times, este permisă deplasarea pentru cei care au nevoie de ajutor medical.

În regiunile Lombardia, Campania și Lazio, există deja restricții pe timp de noapte – rezidenții sunt obligați să rămână în casă între orele 23:00 și 05:00. Autoritățile au în vedere și limitarea accesului în zonele afectate grav ale țării.

Noile măsuri urmăresc evitarea unei carantine naționale. De asemenea, va exista o limitare de 50% a capacității permise în transportul public, centrele comerciale vor fi închise în weekend, se vor închide complet muzeele și toate liceele vor trece la învățarea la distanță.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Prim-ministrul a propus un sistem de alertă care ar împărți țara în trei zone de risc, cele mai predispuse fiind în principal vizate să adopte restricțiile de călătorie și celelalte măsuri.

Parlamentul a emis alte trei decrete luna trecută, prin care se anunțau obligativitatea purtării măștii în exterior și închiderea restaurantelor și barurilor la ora 18:00.

În ciuda restricțiilor existente, ratele de infectare au continuat să crească, atingând în prezent 30.000 cazuri pe zi. „În ciuda eforturilor de consolidare a serviciilor noastre de sănătate, evoluția pandemiei din ultimele săptămâni este îngrijorătoare”, a declarat Giuseppe Conte.