Italia prelungeşte măsurile împotriva răspândirii Covid-19

Italia prelungeşte măsurile împotriva răspândirii Covid-19 Sursă foto: Profimedia
  • Purtarea măştii în spaţiile închise este obligatorie, iar stadioanele şi cluburile rămân închise. 
  • Intrarea în Italia a cetăţenilor care provin din 13 ţări, printre care şi Republica Moldova, continuă să fie interzisă. 
  • Noul decret va intra în vigoare de la 15 august şi va fi actualizat pe 7 septembrie. 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat vineri noaptea un nou decret care prevede prelungirea măsurilor sanitare adoptate pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

Principalele reguli la care trebuie să te supui sunt purtarea măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport, respectarea distanţei de un metru în orice context şi evitarea creării de aglomeraţie. Deschiderea stadioanelor şi a cluburilor se amână tocmai pentru a evita crearea aglomeraţiei.

Noul decret vine şi cu o veste bună pentru tine, dacă ești amator de croaziere, care vor reporni de la 15 august cu reguli foarte stricte. Înainte să urci la bord, ți se va măsura temperatura corpului.

Autorităţile sanitare pot decide în orice moment să supună testelor orice persoană care prezintă simptomele noului coronavirus. În actualul decret se menţin şi restricţiile de intrare în Italia pentru persoanele care provin din 13 ţări care nu aparţin Uniunii Europene şi care prezintă un risc major de exportare virusului. Acestea sunt Republica Moldova, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Chile, Kwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.