• Deputaţii italieni au votat miercuri decretul prin care guvernul prelungeşte starea de urgenţă sanitară până la 15 octombrie. 
  • Decizia a fost luată Cu 276 de voturi pentru, 194 împotrivă şi o abţinere.
  • Dacă decretul nu ar fi fost aprobat, Executivul ar fi fost nevoit să îşi dea demisia

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial încă de la finalul lunii iulie, dar avea nevoie de votul Parlamentului ca să devină lege.

Dacă timp de 60 de zile un decret nu este convertit în lege, prin votul Parlamentului, acesta îşi pierde automat, efectul. 

Dezbaterile de la Camera Deputaţilor defăşurate, miercuri, au reprezentat un moment crucial pentru guvernul italian. Dacă decretul nu ar fi fost aprobat, Executivul ar fi fost nevoit să îşi dea demisia.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În schimb, cele 276 de voturi pentru demonstrează că încă se bucură de încrederea Camerei Deputaţilor. Senatul, însă, are timp până la 29 septembrie să dezbată decretul prin care au fost luate toate măsurile sanitare în timpul pandemiei.

Dacă şi Senatul îl va aproba, decretul va deveni, devinitiv, lege. În articolele decretului se regăsesc şi obligaţiile pe care cetăţenii care vin din România şi Bulgaria le au când ajung pe teritoriul Italia.

Aceştia trebuie să sesizeze autorităţile sanitare şi să efectueze, la propriul domiciliu, 14 zile de autoizolare.