• Comitetul Tehnico Ştiinţific italian a decis că 10 zile de izolare sunt de ajuns pentru prevenirea răspândirii virusului.
  • Ieşirea din carantină implică un rezultat negativ la testul molecular pentru depistarea virusului SARS COV-2.
  • Decizia este o veste bună pentru persoanele care vin din România. 

În ultimele 24 de ore Italia a depăşit pragul de cinci mii de noi pozitivi dar Comitetul Tehnico Ştiinţific a hotărât să reducă perioada de carantină de la 14 la 10 zile. La discuţiile care au avut loc duminică seara a participat şi ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Decizia a fost luată pentru a permite persoanelor obligate să stea în carantină să se întoarcă la viaţa normală o dată testate negativ. Diminuarea perioadei de carantină le priveşte şi pe persoanele care ajung în Italia din România care sunt obligate să efectueze carantina la domiciliu conform decretului prim-ministrului în vigoare până la 15 octombrie. Noul decret, însă, anunţă numeroase restricţii.

Profesor doctor Giovanni Rezza, director general Departamentul Prevenţie Ministerul Sănătăţii italian: Se înregistrează focare şi cazuri sporadice în toate regiunile italiane şi numărul internărilor în spital tinde să crească. Nu există, însă, o suprasolicitare a terapiilor intensive. 

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC